ToyBox: maska mi dává svobodu žít soukromý život

Poprosili jsme komiksovou kreslířku ToyBox, aby nám řekla, proč se prezentuje výhradně v masce. Proč je pro ni takto získané soukromí hodnotné?

Autor: ToyBox

Myslím si, že jsme všichni přijali nárok na to, abychom zveřejňovali svoje kompletní soukromí na sociálních sítích příliš automaticky. Z mého pohledu je to velmi nebezpečné – a přestože i já samozřejmě ke své práci sociální sítě využívám a potřebuji, snažím se soukromí své i své rodiny chránit. Maska, kterou používám při všech veřejných vystoupeních, slouží k tomuto účelu velmi dobře, ověřila jsem si, že i mnohé lidi z mého okolí mají problém dát si dohromady mě jako fyzickou osobu s mojí postavou, která je vytvořená pro veřejnost. Umožňuje mi to jednak být mnohem upřímnější a otevřenější ve svých uměleckých výstupech, ale také mi to dává svobodu žít tak soukromý život, jak chci a potřebuji.

Kromě toho, že nosím masku a na sítích používám několik jmen, z nichž ani jedno není moje vlastní, nepoužívám ani smartphone, mám normální tlačítkový telefon bez internetu, který má mnohem omezenější možnosti jednak toho, co o vás sdílí, ale hlavně toho, co na něm sledujete.

Obrázek k šíření: