O BLOGU

Tento blog je plodem komunity lidí, kterou budujeme v rámci programu Digitální svobody. Zatímco program jako takový (vedený zkušenou digitálně-právní organizací Iuridicum Remedium/IuRe) cílí na konkrétní legislativu týkající se digitálních práv a svobod, účelem tohoto blogu je:

  • přinášet praktické tipy a rady, jak se v digitálním prostředí pohybovat a zároveň zcela neztratit soukromí
  • blog ale pamatuje i na ty, kdo se z různých důvodů naopak digitálního prostředí příliš účastnit nechtějí (Právo na analog)
  • na blogu také parkujeme články, které lidé z týmu IuRe píší do médií

Máme za to, že digitální technologie naši společnost sice bez pochyby proměnily, k naplnění optimistických vizí internetových proroků však rozhodně nedošlo – digitální společnost není ani svobodnější ani spravedlivější. Právě na nejednoznačné přínosy digitálních technologií chceme upozorňovat.

Kdo příspěvky píše?

Příspěvky píší lidé z komunity Digitálních svobod: dobrovolníci či přímo zástupci organice IuRe. U každého příspěvku je uvedený jeho autor, v některých případech pak i kontakt na autora. Pokud máte k jakémukoliv příspěvku poznámku či zpětnou vazbu, uvítáme ji na e-mailu pr@iure.org.

Chcete dostávat zprávy z blogu e-mailem?

Jednou za čas rozesíláme newsletter s novinkami z našich kampaní a s výběrem článků z tohoto blogu. Nechte si newsletter Digitální vlaštovka zasílat: přihlaste se zde.

Přebírání příspěvků

Pokud není uvedeno jinak, podléhá veškerý obsah těchto webových stránek licenci Creative Commons: Uveďte původ-Neužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 4.0 

Podpořte blog

Blog vzniká v rámci programu Digitální svobody: podpořte ho pravidelným finančním příspěvkem zde.